Spontaaneja puheita johtajille

Hyvejohtajuus-blogin julkaisema kirjoitukseni puhujan hyveistä synnytti keskustelua spontaaneista puheista. Kuinka selvitä toistuvista tilanteista, joissa pyydetään lausumaan muutama sana? Aihe on kiinnostava, ja pohdin asiaa nyt hieman laajemmin kuin Hyvejohtajuuden palstoilla.

Tällaisia spontaaneja puheenvuoroja tulee yleensä johtavassa asemassa olevien eteen. Ne voivat kuulua myös muiden ”seremoniamestareiden” työhön, esimerkiksi poliitikkojen ja pappien. Tarkastelen tässä asiaa erityisesti johtamisen kannalta.

Sana ”spontaani” saattaa mennä vähän liian pitkälle, koska usein erilaiset lyhyet puheenvuorot tulevat eteen tilanteissa, joissa niitä osaa odottaa ja joissa ne oikeastaan kuuluvat asiaankin. Toisinaan puhetilanne voi tulla eteen yllättäenkin. Valmistautua tällaisiin tilanteisiin voi, ja ehdottomasti kannattaakin.

Tyypillisiä puhetilanteita johtajalle ovat erilaiset kokoukset ja juhlatilanteet. Tällaisissa tilanteissa läsnäolijoiden katseet ja toiveet kohdistuvat johtajaan, jolta odotetaan tilanteen haltuunottoa, käsittelemistä ja usein huipentamista puheen kautta. Vaikka viestintä onkin nykyään voimakkaasti kirjallista ja sähköistä, julkisella puheella ja puhetilanteella on edelleen tärkeä rooli yhteisten asioiden käsittelemisessä.

Hyvejohtajuus-blogissa annoin kuusi ohjetta lyhyisiin (spontaaneihin) puheisiin valmistautumiseen. Olen laajentanut niitä nyt maininnalla tällaisen puheen rakenteesta. Muutenkin käsittelen asioita hieman eri tavalla. Seuraavista ohjeista ensimmäinen on tärkein, mutta muistakin lienee hyötyä ja iloa.

1) Hallitse substanssi. Johtajan tulee olla se, jolla on langat käsissään. Jos hän ei tunne yrityksensä ja yhteisönsä asioita, asiat ovat huonolla tolalla. Johtajan tulee tuntea organisaationsa historia, rakenne, toimintaperiaatteet, strategia jne. Tämä asiantuntemus on myös puheiden kivijalka. Sisäistetty tietämys on helppo pukea sanoiksi. Sanat seuraavat kun asia on hallussa.

2) Puhu tilanteen mukaisesti. Puheen tulee olla kytkettynä tilanteeseen ja käsitellä niitä asioita, jotka ovat siinä hetkessä ajankohtaisia. Johtaja on se, joka summaa tapahtuneen yhteen ja esittää siitä analyysin. Tällaiset tilanteet tarjoavat hyvän tilaisuuden puhua tilanteeseen liittyvistä henkilöistä nimeltä mainiten ja konkretisoida asioita tällä tavoin.

3) Liitä ajankohtaiset kysymykset laajempaan viitekehykseen. Erityisesti johtajilta odotetaan näkyä siitä, miten yksityiskohdat liittyvät kokonaisuuteen, mistä on tultu ja mihin suuntaan ollaan menossa. Jos voit, tuo lyhyesti mukaan historia ja tulevaisuuden visiot. Luo laajoja kaaria ja näe asemanne tässä kehityskulussa. Hallitse yrityksen tai yhteisön strategia ja tarkastele, miten ajankohtaiset tapahtumat toteuttavat strategian linjauksia.

4) Rakenna puheesi selkeästi ja yksinkertaisesti. Spontaanien lyhyiden puheiden rakennetta ei ole yleensä edes aikaa pohtia kovin kauan. Selkeä rakenne, joka vieläpä lausutaan ääneen, jämäköittää puhetta kuitenkin merkittävästi. Näin kuulijoiden on helpompi seurata esitettyjä ajatuksia ja puhujalla näyttää olevan tilanne hyvin hallussaan. Kolmen kohdan rakenne toimii melkein aina. Puheen rakenne kannattaa tehdä tiettäväksi kuulijoille, esim: ”Näen edessämme seuraavat kolme haastetta, joista viimeinen on tärkein.” Tai: ”Tämän tapaamisemme perusteella olen saanut kolme tärkeää opetusta.” Jos sinulla on vain yksi ajatus, sano sekin ääneen: ”Seurattuani tätä korkeatasoista ajatustenvaihtoa, mieleeni on tullut yksi oivallus ylitse muiden.” Kuulijoiden tarkkaavaisuus on taattu.

5) Innosta, motivoi, rohkaise. Spontaanit puheet sopivat mainiosti innostamiseen ja motivointiin. Tilaisuus kannattaakin käyttää hyödyksi. Läsnäolevien työntekijöiden panosta kannattaa kiittää, nimeltä mainiten jos mahdollista, ja hehkuttaa sitä, minkälaisiin suorituksiin tällä asenteella vielä päästäänkään. Hyvät tulokset ovat kovan työnteon takana, ja tällä työllä on tekijänsä. Johtajan tehtävänä on huomata tämä ja antaa siitä oikeutettu tunnustus.

6) Lue päivän lehdet. Seuraa uutisia ja alasi asiantuntijajulkaisuja. Kiinnitä huomiosi uusiin ja kiinnostaviin puheenvuoroihin ja viittaa puheessasi niihin. Osoitat näin olevasi ajan hermolla. Eräs tuntemani teologian professori toimi ennen tutkijanuraansa pappina seurakunnassa. Hän halusi pitää yllä hyvää kielitaitoa ja luki joka aamu Raamattua alkukielillä, yleensä kreikaksi. Hän sai napattua kaksi kärpästä yhdellä iskulla, koska hän myös piti joka päivä puheita aamulla lukemansa tekstin pohjalta.

7) Paneudu lempiajattelijoidesi sanoihin. Jos sinulla on filosofi, kirjailija, taiteilija tai muu guru, jota fanitat, opettele tämän sattuvimpia sanontoja ulkoa. Tällä tavalla voit koota itsellesi resurssipankin, josta voit ammentaa moninaisissa tilanteissa. Tällaisten lainausten kanssa kannattaa olla sikäli varovainen, että lainausten on syytä liittyä tilanteeseen, jossa puhe pidetään. Ulkokohtainen anekdoottien latelu antaa vaikutelman, että pyrit vain pätemään knoppitiedoillasi. Mutta sopivaan kohtaan lausuttu kuolematon viisaus voi antaa kuulijoille aivan uusia näkökulmia.

Tällaisten spontaanien puheiden merkitys voi olla yllättävän suuri. Johtaja voi niiden myötä osoittaa, että hänellä on langat käsissään, hän ymmärtää ajankohtaiset haasteet, hän näkee suuremmat kokonaisuudet, hän arvostaa työntekijöidensä panosta. Onnistuneella puheenvuorolla voidaan luoda tuoretta intoa ja päämäärätietoista asennetta.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Spontaaneja puheita johtajille

  1. Päivitysilmoitus: Johtaja, valmistaudu “spontaanin” puheen pitämiseen — Johtaminen.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>